default-header

Geschiedenis

Meer dan 20 jaar geleden runde Hay Soberjé een aardbeienteeltbedrijf dat hij had overgenomen van zijn vader. De focus lag op het telen van aardbeien en de zoete vruchten gingen allemaal naar de veiling. Steeds vaker liepen er mensen het veld op met de vraag of ze een bakje aardbeien konden kopen. Hay besloot een winkeltje in te richten in zijn schuur. Daar was behoefte aan!

Hay heeft zijn hele leven alles gespaard waar een aardbei op stond. Zijn hele familie zocht met hem mee. Altijd als er iemand op vakantie iets unieks zag, werd het voor Hay gekocht. Zijn huis kwam erg vol te staan en Hay vond het zonde dat hij de enige was die ervan kon genieten. Samen met zijn zussen bouwde Hay een museum. Later kwam er een tuin bij waarin diverse aardbeienrassen stonden en het geheel kreeg een naam: Het Aardbeienland.

Joke ging de winkel in en Jaqueline ging aardbeienvlaaien maken en serveren. Hay zorgde voor de tuinen en bleef aardbeien telen. Hij zorgde altijd voor de allerzoetste rassen. De andere broers en zussen namen in hun vrije tijd wat taken op zich.

In 2018 besloten Hay, Joke en alle andere familieleden dat het tijd werd om met pensioen te gaan. Het werd rustig in het Aardbeienland. Maar het Aardbeienland was een toeristische trekker voor Horst! Stichting Berry Promotions ontdekte dat er ook behoefte was aan een platform voor zacht fruit. Als dat nu eens bij het Aardbeienland komt? Kwartiermaker Jan werd aangesteld en er werden drie exploitanten aangewezen.

Maykel en Peter van stichting Joutou, een sportzorgcentrum, hadden wel interesse. Op deze manier doet het Aardbeienland weer iets voor de maatschappij. Deze mensen werken nu met veel plezier in” hun” park! Jetty Alards, een nichtje van Hay en Joke helpt Maykel en Peter mee. Zo blijft de familie toch nog betrokken!

De plannen

Wij waarderen het enorm dat zoveel mensen ons willen helpen. Het Aardbeienland heeft vele partners gevonden. Met zijn allen gaan we starten aan de bouw van de kas van de toekomst.